Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Διακοπες στον Πλαταμωνα…….Χαλκιδικης!!!


Χαθηκαμε!!! Σε οσους ειναι ακομη εδω, οχι και πολλοι μαλλον, καλως σας βρηκα! Για λιγο ομως, γιατι λεω να δωσω μια παραταση μιας εβδομαδας ακομη στις διακοπες μου.
Και οχι, δεν ειμαι σουρωμενος, Πλαταμωνας Χαλκιδικης, καλα διαβασατε!  Ξεκινησα που λετε την προηγουμενη Δευτερα να παω και γω με την γυναικα και τα Ασημωνακια μου μετα απο δυο χρονια, καπου να περασουμε 3-4 μερουλες ομορφα και ησυχα. Και αυτο το καπου για φετος διαλεξα να ειναι ο Πλαταμωνας. Χαλκιδικη πηγαμε πολλες φορες, στην Θασο το ιδιο και με το μικρο Ασημωνακι να ειναι ακομη ενος χρονων δεν μας επαιρνε για νησι ή καπου πιο μακρια. Ετσι ο Πλαταμωνας εμοιαζε ιδανικη λυση. Φτανοντας εκει διαπιστωσα πως το διαμερισμα που ητανε 150 μετρα απο την θαλασσα, τελικα ητανε πανω απο 600! Δε γαμιεται λεω, δεν πειραζει. Η μεγαλη αυλη ηταν 8 τετραγωνικα γκαζον και το δωματιο που ειδα στις φωτογραφιες ηταν κλεισμενο απο αλλον. Δωσε τοπο στην οργη λεω, κοιτα να περασεις καλα, δεν ειναι ωρα να μαλωνεις….
Μια βολτα στην θαλασσα θα μας ηρεμησει σκεφτηκα, και αφου κατεβασαμε τις βαλιτσες μας (και με 5 ατομα δεν ειναι και λιγες) κατεβηκαμε στην παραλια. Αμ δε! Ουτε μπανιο καναμε! Το νερο της θαλασσας θυμιζε βουρκο. Παμε να πιουμε ενα ουζο ρε γυναικα λεω, θα στρωσει η δουλεια, που θα παει.  Τα 70 ευρω για ενα ορντεφ δυο σαλατες μια πατατα και ενα πενηνταρακι ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι.  Σταματησα σε ενα ιντερνετ καφε και μετα απο δεκα τηλεφωνα  πολυ ιδρωτα και μια χαμενη προκαταβολη,ειχαμε ξεκινησει για Χαλκιδικη.  Και ετσι αφου διανυσαμε περιπου 500 χιλιομετρα με σαραντα βαθμους ζεστη την ιδια μερα, περιπου  στις 6 το απογευμα βουτουσαμε στην πισινα  του ξενοδοχειου στην Χανιωτη!

Και ετσι περασαμε 5 πολυ ομορφες μερες (τεσσερις μαλλον γιατι την μια την φαγαμε στον δρομο). Πολλοι φιλοι μου ειπανε, πως δεν θα το κανανε αυτο, να σηκωθουν και να φυγουν δηλαδη, αλλα οταν μετα απο δυο χρονια πας επιτελους διακοπες θες να περασεις καλα! Και εκ του αποτελεσματος λεω πως αξιζε τον κοπο. Αξιζε τον κοπο για την καταγαλανη θαλασσα, για τους πλακοστρωτους πεζοδρομους οπου εκανες ανετα την βολτα σου και  για τους καταπληκτικους ουζομεζεδες.

Και για να μη παρεξηγηθω. Δεν εχω κατι με την περιοχη, απλα τυχανε 4-5 στραβες καταστασεις και τυχανε η μια μετα την αλλη. Αν ηταν αλλος ο ξενοδοχος, αν ηταν καθαρη εκεινη την ημερα η θαλασσα ή αν πηγαινα σε μια αλλη ταβερνα πιθανοτατα σημερα θα σας εγραφα για το ποσο ομορφα περασα εκει. Πολυ καλος φιλος μου ειπε οτι περασε καταπληκτικα στον Πλαταμωνα. Απλα δεν ητανε γραφτο μου…..

Επειδη ομως εχει πολλη ζεστη και δεν ειναι ακομη καιρος για μπλογκαρισμα, σας αφηνω και ευχομαι σε ολους να περνατε καλα και να ειστε περισσοτερο τυχεροι απο μενα στις διακοπες σας. Τα λέμε σε λιγες μερες!!!

1 σχόλιο: