Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η κριση γονατισε το παιδικο ποδοσφαιρο και η ΕΠΣΜ το …..αποτελειωσε!


Οσοι  ασχολουνται με τον χωρο του ερασιτεχνικου ποδοσφαιρου ξερουν πολυ καλα τον μεγαλο ρολο που παιζουν οι χορηγιες για την επιβιωση του. Λογω της κριση ομως περσι και φετος η λεξη χορηγια μοιαζει μαλλον με …ανεκδοτο! Και σε μια ομαδα οπως τα Τριτωνακια, στην οποια στα πεντε χρονια λειτουργιας της ποτε δεν ειχε συνδρομες καταλαβαινετε ποσο μεγαλο ρολο εχει παιξει η οικονομικη κριση. Και περιμενεις στην δυσκολη αυτη συγκυρια οτι η διοργανωτρια αρχη, δηλαδη η ΕΠΣΜ, θα σε στηριξει. Μαλλον ομως θα περιμενεις για πολυ…. Γιατι οχι μονο δεν υπηρξε στηριξη αλλα φετος και μεσουσης της αγωνιστικης περιοδου καποιος ειχε την φαεινη ιδεα της εκδοσης ….προσωρινου δελτιου(!!!) το οποιο θα ισχυει μεχρι τον Ιουνιο. Με δυο λογια 5 ευρω ο ποδοσφαιριστης (κατι σαν κεφαλικος φορος δηλαδη) Μια κινηση εντελως ακαιρη που σταθηκε αφορμη για αρκετες ομαδες να αποχωρησουν απο το πρωταθλημα και να βλεπουμε ομιλους των οκτω ομαδων με ενα ματς ανα αγωνιστικη . Κοντινο μας παραδειγμα ο Ελλησποντος Μαδυτου, μια ομαδα υποδειγμα με πορεια πρωταθλητισμου τα τελευταια χρονια. Και οχι απλα να αποχωρησουν αλλα και να διαλυθουν αναγκαζοντας τα παιδια να σταματησουν το ποδοσφαιρο.
Παρολη την διαφωνια μας στα Τριτωνακια, ειμασταν μια απο τις πρωτες ομαδες που κατεθεσαν τα δικαιολογητικα για την εκδοση των προσωρινων δελτιων ζητωντας απο τους γονεις για πρωτη φορα στα πεντε χρονια λειτουργιας μας το ποσο των 5 ευρω ανα αθλητη και υποβαλλωντας τους στα εξοδα συγκεντρωσης των υπολοιπων δικαιολογητικων (φωτογραφιες, εκδοση πιστοποιητικων κλπ) Οταν ομως ξεκινησε ο δευτερος γυρος διαπιστωσαμε πως καμμια ομαδα του ομιλου μας δεν προεβη στην εκδοση των δελτιων. Σε σχετικο ερωτημα που κατεθεσα στα γραφεια της ΕΠΣΜ πηρα την απαντηση πως οι ομαδες που συμμετειχαν σε ομιλους χαμηλης δυναμικοτητας (αλλο κι αυτο) δεν ειχαν υποχρεωση εκδοσης των προσωρινων δελτιων. Κατι που ομως δεν αναφεροταν ΠΟΥΘΕΝΑ στην σχετικη ανακοινωση της ΕΠΣΜ  και διορθωθηκε μετα απο την παρεμβαση μας, με αποτελεσμα να γλιτωσουμε πολλες απο τις ομαδες απο τα περριτα εξοδα.
Η επομενη μας κινηση ηταν να ζητησουμε την αντικατασταση των προσωρινων δελτιων μας με κανονικα ζητωντας απο την Ενωση να καλυψει την διαφορα των 220 ευρω συμψηφιζοντας τα εξοδα των γονεων για φωτογραφιες και εκδοση πιστοποιητικων (μετακινηση 30 χλμ) αλλα και τις δικες μας 4 μετακινησεις στα  γραφεια της ενωσης . Υποβαλαμε σχετικο γραπτο αιτημα συνοδευομενο απο ολα τα απαραιτητα δικαιολογητικα  και λιγες μερες μετα λαβαμε την αγενεστατη τηλεφωνικη ειδοποιηση της απορριψης του αιτηματος μας και πως εχουμε ….παρατησει κατι χαρτια εκει και να παμε να τα παρουμε για να μη χαθουν. Εννοειται πως  αναμενουμε για την γραπτη απαντηση στο αιτημα που υποβαλαμε.
Να μη μιλησω για την οργανωση…..Μαλλον θα μιλησω!  Η αλλη φαεινη ιδεα της φετινης χρονια ηταν οι ομιλοι των ισχυρων και των αδυναμων.  Μια ιδεα που στον δικο μας ομιλο εφερε χιλιομετρικες αποστασεις μεχρι και 200 χιλιομετρων και αναγκασε την ομαδα του ΣΟΧΟΥ  να αποχωρησει και αυτη. Και επειδη ηταν μαλλον αδυνατο να γινει παιχνιδι αναμεσα σε Τριτωνακια και Γεφυρα, Σταυρο και Βαθυλακο, Αρεθουσα και Νεοχωρουδα στις 10 το πρωι (τα παιδια επερεπε να ξυπναν απο τις …06:00π.μ.) καταληξαμε να εχουμε ατυπα δυο υπομιλους και να παιζουμε μεταξυ μας . Οτι να ναι…..
Ειδαμε ακομη στον πρωτο γυρο στον ιδιο ομιλο να εχουν δυο ομαδες ρεπο!!!
Ειδαμε φυλλο αγωνα να φευγει απο το γηπεδο λευκο με μονη παρατηρηση του διαιτητη την μη υπαρξη των προσωρινων δελτιων απο την φιλοξενουμενη ομαδα και ειδαμε το ιδιο φυλλο αγωνα στα γραφεια της Ενωσης συμπληρωμενο!!!
Ειδαμε να εχει βγει ο Απριλιος και σε τεσσερις μηνες να εχουμε δωσει μολις τεσσερα παιχνιδια!!!
Ειδαμε ακομη την περιπτωση να προχωρησουμε στην διοργανωση ενος δικου μας τοπικου πρωταθληματος, ή την διοργανωση μερικων τουρνουα τον χρονο οπως αυτο που πηγαμε προχθες στην ΔΡΑΜΑ και διοργανωσε ο τοπικος Φιλιππος (τον οποιο και ευχαριστουμε θερμα) εντελως δωρεαν και μας αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις. Σε μια μερα παιξαμε οσα παιχνιδια παιξαμε στο πρωταθλημα της ΕΠΣΜ σε 4 μηνες. Και το κυπελλο που μας απονεμηθηκε δεν το πληρωσαμε εμεις αλλα ο διοργανωτης. Ουτε πληρωσαμε καποιο ποσο σαν εγγυηση , ουτε και καποιο ποσο για την συμμετοχη. Ουτε τους διαιτητες πληρωσαμε ουτε και τον γιατρο!
Ειδαμε την ενδειξη «δεν διεξηχθη» σε πααααρα πολλους αγωνες της φετινης περιοδου!
Ειδαμε ακομη την πιθανοτητα το πρωταθλημα να εχει τελειωσει και οι ομαδες να μη το ξερουν!
Ειδαμε πολυ ορατο το ενδεχομενο να σταματησουμε. Γιατι απογοητευτηκαμε και θελαμε να πιστευουμε οτι τουλαχιστον το παιδικο ποδοσφαιρο θα στηριζοτανε σε αρχες οπως η ισονομια, η τηρηση των κανονισμων, η αμιλλα και η επιβραβευση αυτων που προσπαθουν. Αλλα ισως ετσι να κανουμε και χαρη σε καποιους γιατι χαλαμε την σουπα. Και επειδη πεντε χρονια δεν τα πετας ετσι ευκολα και αυτο που κανουμε το κανουμε για τα παιδια μας θα συνεχισουμε ελπιζοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου